Рукшинська сільська об'єднана територіальна громада

Чернівецька область, Дністровський район

Станіслав Мельничук удостоєний відзнаки  орден "За мужність" ІІІ ступеня посмертно…

Дата: 07.12.2023 19:17
Кількість переглядів: 15

Батьку Мельничук Мирослав Героя з Рукшина Станіслава Мельничука вручили посмертну нагороду.

Згідно з указом Президента України Станіслав Мельничук удостоєний відзнаки  орден "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно)…

«Я не ховатимусь!», – сказав у свій час Станіслав. Йому тоді лише нещодавно виповнилося 24 роки, та він, як справжній чоловік, став на захист України.

"Мій Станіслав був дуже хорошою дитиною, мав золоті руки, багато чого умів зробити", – крізь сльози розповідає батько Мирослав. Йому страшенно важко говорити, адже втратити сина – величезне горе. З болем продовжив свою розповідь:

– Він вчився на економічному факультеті Чернівецького національного університету. Потім вирішив стати баристою, закінчив курси, знав усе про справжню каву, починаючи від обсмажування зерен. Це заняття йому було до душі, вдосконалював свої уміння, навіть брав участь у професійних конкурсах у Києві та Львові, де здобув третє місце. Працював у Чернівцях. У нього було багато планів... Цей будинок я готував для нього, що не встигав, він сам доробляв. І плитку умів укладати, і столярної справи у мене вчився. Роботи ніколи не боявся... Воювати пішов добровільно, сказав мені, що ховатися чи уникати мобілізації не буде, – розказав тато Героя.

 "Після навчання він потрапив на передову. У телефонних розмовах Станіслав говорив, що перші два дні на нульових позиціях було дуже важко через постійні потужні обстріли ворога. Але швидко звик, не скаржився, – згадує друг Максим. – Я запитував його: "Як ти, брате?". Він був налаштований по-бойовому та запевняв, що все буде добре. І просив нічого не казати бабусі, щоб не хвилювалася. Вона навіть не знала, що Стас уже на фронті. А 29 жовтня довідався, що його не стало…".

Станіслав був солдатом 10 окрема гірсько-штурмова бригада «Едельвейс»

Проходив навчання на новітній натівській техніці у Великобританії. Він віддав життя, обороняючи Україну від окупантів.

Жителі Рукшинська територіальна громада, згадаймо добрим словом у щирій молитві Станіслава Мельничука та всіх загиблих Героїв.

Вічна пам’ять і слава Герою

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь