Рукшинська сільська об'єднана територіальна громада

Чернівецька область, Дністровський район

В лісі неподалік Рукшина виявлено застарілі ручні гранати

Дата: 06.05.2021 15:21
Кількість переглядів: 1744

5 травня фахівці групи піротехнічних робіт Головного управління ДСНС знищили вибухонебезпечні предмети, виявлені в лісі за межами села Рукшин Рукшинської ТГ Дністровського району. На підозрілі знахідки натрапили місцеві мешканці та повідомили про подію Службу порятунку. Піротехніки прибули за викликом, оглянули предмети та встановили, що це 2 ручні гранати часів ІІ Світової війни. У встановленому порядку фахівці вилучили гранати та знищили їх  шляхом підриву.

З початку року на території Чернівецької області виявлено 33 застарілих боєприпаси часів І-ІІ Світових воєн у 22 місцях, які вилучено та знешкоджено працівниками групи піротехнічних робіт.

Рятувальники нагадують та застерігають краян, що такі предмети заборонено брати до рук, наносити удари, робити спроби розібрати, використовувати в господарстві або в побутових цілях. Категорично забороняється пересувати його, заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати, намагатися самостійно знешкоджувати знахідку. Не можна здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Слід пам’ятати, що застарілі боєприпаси ще можуть нести в собі смертельну небезпеку і тому важливо повідомляти про вибухонебезпечну знахідку за номером 101 або 102.

 

Хотинський районний сектор Управління ДСНС України

у Чернівецькій області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь