Рукшинська сільська об'єднана територіальна громада

Чернівецька область, Дністровський район

Результати опитування населення в рамках виконання завдання від Програми DOBRE

Дата: 22.08.2020 11:41
Кількість переглядів: 1631

Фото без опису                                21 серпня 2020 року завершено опитування населення Рукшинської ОТГ, оголошене в рамках виконання завдання від Програма DOBRE. Дякуємо нашим респондентам, що знайшли час та відповіли на поставлені запитання.

Під час опитування використано наступні інструменти:

- онлайн-анкетування у мережі Фейсбук і на офіційному веб-сайті громади;

- паперові форми анкет, які були роздані у всі старостинські округи з метою охоплення всіх населених пунктів Рукшинської ОТГ;

- опитано всіх відвідувачів сільської ради, що звертались за послугами у період з 13 по 21 серпня (відвідувачами заповнено паперові анкети).

Отже, за підсумками отриманих результатів завдання, в опитуванні взяли участь 364 людини або 5,5% від загального населення об‘єднаної громади (6 666 чол.) З них 218 жінок та 146 чоловіків. Було охоплено різні вікові категорії: до 18 років - 13 опитаних, у віці 19-35 років - 111, у віці 36-59 років - 194, 60 років і більше - 46. Відокремлено наступні соціальні категорії: 15 осіб з інвалідністю, 18 студентів, 7 жінок-підприємців.

Згідно проведеного аналізу, найбільш болючим питанням в Рукшинській ОТГ (хоча, мабуть, як і по всій країні) залишається стан доріг. Таку думку висловили 42% від опитаних (151 респондент). 19% опитаних (70 респондентів) турбують питання благоустрою населених пунктів, зокрема, освітлення вулиць, створення зон відпочинку, дитячих та спортивних майданчиків, вивезення сміття. 13% опитаних (46 людей) акцентували увагу на створенні робочих місць. 4% опитаних (15 людей) турбує питання завершення реконструкції будинку культури в с. Рукшин . 17% опитаних (62 людини), чиї відповіді в анкетах передбачають комплексний підхід та включають питання і ремонту доріг, і покращення благоустрою, та різні поодинокі проблеми, такі як покращення екології, виведення з тіні бізнесу, проблема наркоманії, підтримка підприємництва, відновлення маршрутки в с.Рашків, відновлення роботи поштового відділення в с.Пригородок, облаштування велодоріжок у с.Гордівці. 6 респондентів наголосили на посиленні заходів дорожньої безпеки, зокрема, встановлення так званого лежачого поліцейського біля школи в с.Рукшин та монтаж системи відеоспостереження. Ще 6 опитаних висловили бажання змінити владу. Проте, 8 респондентів зазначили, що їх все влаштовує і ніяких змін не потребують. Приємно відмітити, що до вирішення майже усіх питань люди готові долучитися, хто матеріально, хто фізично, волонтерською діяльністю.

Дане опитування дало привід задуматись і керівництву об’єднаної громади, і виконавчому комітету сільської ради, і депутатському корпусу. Результати анкетування будуть використані при формуванні проєкту бюджету на 2021 рік.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь