Рукшинська сільська об'єднана територіальна громада

Чернівецька область, Дністровський район

Зі святом Успіння Пресвятої Богородиці!

Дата: 28.08.2019 13:09
Кількість переглядів: 385

Свято Успіння Пресвятої Богородиці світле і радісне для кожного християнина, адже ми святкуємо перехід Пресвятої Діви Марії із земного життя у вічне. Назва свята походить від слів «заснути» або «усипляти», що пояснює те, що Божа Матір завершила своє земне життя не так, як інші люди: Вона не відчула смертних страждань, Вона заснула, а тіло Її одразу з душею було взяте Господом до Царства Небесного.

Значення цього великого свята відображене і в церковному уставі: свято Успіння Пресвятої Богородиці має не чотири дні післясвята, як зазвичай, а вісім – стільки ж, скільки має одне з найбільших Господніх свят – Богоявлення. Успінню Богородиці також передує багатоденний піст, який за ступенем строгості займає перше місце після Великого.

Про що нагадує нам це свято? Насамперед, про те, що не варто боятися смерті, бо вона - таїнство народження в новому, вічному житті. Мати Божа – приклад любові, милосердя, покори і терпеливості. Вона понад усе любила Бога і ближніх Своїх, до кожного виявляла милосердя, і все що Господь посилав Їй, приймала із вдячністю і покорою. А з того часу, як Вона упокоїлася, всі християни отримали на небі могутню заступницю і покровительку. У своїх молитвах ми просимо Її захисту та спасіння, і покров Пресвятої Богородиці виявляється через безліч чудотворних ікон. Отже, будемо завжди в молитві звертатися до Богородиці: «Пресвята Богородице, спаси нас. Амінь».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь