Рукшинська сільська об'єднана територіальна громада

Чернівецька область, Дністровський район

Як зберегти тепло в будинку?

Дата: 11.12.2018 11:27
Кількість переглядів: 474

З підвищенням тарифів на газ та електрику в багатьох з нас виникло питання «Як зберегти тепло в будинку?» В даній статті будуть зазначені правила по енергозбереженню будинку.
Як зберегти енергію!
1. Використовуй енергозберігаючі лампи освітлення. Це економить до 90% електроенергії. Крім того служать такі лампи до 50 разів довше звичайних ламп розжарювання.
2.Завантажуй пральну машину повністю. Не повністю завантажена пральна машина - це перевитрата електроенергії на 10-15%. Якщо вибрана не правильна програма прання, - це перевитрата електричної енергії до 30%.
3. Не став плиту поруч з холодильником. При сусідстві холодильника і плити споживання електроенергії холодильником подвоюється.
4. Чисти чайник від накипу. Накип, який утворюється в чайнику, знижує теплопровідність і збільшує втрати електроенергії на нагрів води на 30%
5.Вимикай за собою світло. При розумній економії можна зберегти 20-25% електроенергії. 
6.Не забувай розморожувати холодильник. Чим товший на продуктах шар льоду, тим більше споживання енергії. Можна заощадити 50% електроенергії з моделлю з функцією саморозморожування.

Як зберегти тепло!
1.Не перекривай дорогу теплу. Радіаторні екрани, довгі штори чи жалюзі, невдало розставленні меблі та інші речі, розташовані перед радіаторами, поглинають до 20%теплової енергії.
2.Заклей щілини у вікнах. Біля 40% тепла, що надходить в приміщення, втрачається взимку через вікна. Елементарні заходи з теплоізоляції допоможуть підвищити температуру в квартирі на 4-5° С. 
3.Обладнай вентиляційні отвори спеціальними дверцятами або шматком картону. Це допоможе підвищити температуру на 3-5° С.
4. Використовуй жалюзі. Жалюзі або короткі штори допоможуть скоротити втрати тепла на 8-15%, яке виходить через скло.
5. Наклей фольгу на стіну за батареєю. Це підвищить тепловіддачу радіатора на 20%. При цьому витрати на опалення приміщення зменшуються на 4%.
6. Провітрюй приміщення протягом 10-15 хвилин. Через привідчинені впродовж багатьох годин вікна значно втрачається тепло. Краще провітрювати протягом 10-15 хвилин при широко відчиненому вікні.
7. Не закривай батареї шторами. Занадто довгі штори та меблі біля батарей помітно зменшують ефективність опалення. Так само і з нішами – розташування батареї у ніші зменшує тепловіддачу на 10%.
Джерело: energy-evolution.in.ua 
Інформація підготовлена в межах проекту ЄС M4EG «Різні громади – спільні рішення для економічного зростання»
#M4EG #Різні_громади_спільні_рішення

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь