Рукшинська сільська об'єднана територіальна громада

Чернівецька область, Дністровський район

ЕЛЕКТРОННА ПЕНСІЙНА СПРАВА - СУЧАСНИЙ ФОРМАТ НАДІЙНОГО ЗБЕРЕЖЕННЯ ДОКУМЕНТАЦІЇ

Дата: 31.01.2023 14:54
Кількість переглядів: 102

 

Переведення документації в електронний формат - це забезпечення високої надійності збереження даних та оперативності надання державних послуг.

Спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області активно працюють над оцифруванням пенсійних справ і перевели в електронний формат вже понад 60% паперових пенсійних справ буковинців. Чинним законодавством визначено завершити цей процес до 2025 року.

Зосередження пенсійних справ у єдиній електронній базі передбачає можливість звернення громадян до будь-яких сервісних центрів незалежно від місця проживання та реєстрації. Це набуло особливої актуальності у нинішніх складних умовах війни, коли багатьом українцям внаслідок бойових дій довелося тимчасово переїхати з небезпечних територій. Швидкий доступ спеціалістів до документальних відомостей мешканців усіх регіонів України сприяє оперативності вирішення питань, з якими до них звертаються.

 Значною перевагою збереження персональних документів в електронному форматі є забезпечення зручного доступу громадян до індивідуальних відомостей без потреби відвідування сервісних центрів через особистий кабінет на вебпорталі Пенсійного фонду (https://portal.pfu.gov.ua) Авторизувавшись на цьому Інтернет-ресурсі за допомогою кваліфікованого електронного підпису, системи GOV ID чи сервісу Дія. Підпис, пенсіонер може у зручний для себе час не виходячи з дому переглядати відомості зі своєї пенсійної справи щодо нарахування й перерахунків пенсійних виплат, уточняти потрібну інформацію тощо. Важливо, що при цьому персональна інформація має багатоступеневий захист, і доступ до неї відкритий громадянам після ідентифікації особи за допомогою зазначених вище способів, які унеможливлюють відкриття інформації для інших осіб.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь