Рукшинська сільська об'єднана територіальна громада

Чернівецька область, Дністровський район

ЯК РОБОТОДАВЦЮ ОТРИМАТИ ВІД ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ ФІНАНСУВАННЯ  ДЛЯ ВИПЛАТИ ЛІКАРНЯНИХ

Дата: 23.01.2023 15:10
Кількість переглядів: 109

Для отримання фінансування лікарняних від Пенсійного фонду України роботодавцю, як і раніше, необхідно подати заяву-розрахунок, що містить інформацію про нараховані застрахованим особам кошти.

Форма заяви-розрахунку залишилась незмінною. Умови здійснення виплат за лікарняними працівникам також не змінились. Оплата лікарняних здійснюється роботодавцем як це було раніше – 5 днів за рахунок власних коштів, починаючи з шостого дня – за рахунок страхових коштів, а у випадку лікарняних внаслідок нещасного випадку на виробництві – з 18-го дня непрацездатності.

При цьому Закон скоротив термін надходження страхових коштів для виплати лікарняних.

Якщо раніше Фонд соціального страхування України перераховував гроші роботодавцям упродовж 10 днів після надходження заяви-розрахунку, то Пенсійний фонд України здійснюватиме таке фінансування у 3- денний термін.

Тож усі заяви-розрахунки, незалежно від виду допомог, які вони містять, тепер необхідно подавати до Пенсійного фонду України.

Заяви за листками непрацездатності, сформованими до 1 січня 2023 року, також подаються до Пенсійного фонду.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь