Рукшинська сільська об'єднана територіальна громада

Чернівецька область, Дністровський район

ЯКИМ ЧИНОМ ПРАЦІВНИК МОЖЕ ПІДТВЕРДИТИ ФАКТ ПЕРЕБУВАННЯ НА ЛІКАРНЯНОМУ?

Дата: 04.01.2023 08:46
Кількість переглядів: 114

Відповідно до статті 31 Закону України «Про загальнообов’язковедержавнесоціальнестрахування” від 23 вересня 1999 року № 1105-XIV підставою для призначення допомоги з  тимчасової непрацездатності, по вагітності та пологах є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності.

Постановою правління Пенсійного фонду України від 02.05.2022 №4-1, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 18 травня 2022 р. за №532/37868, затверджено форму Витягу з Електронного реєстру листків непрацездатності.

Тобто працівник для підтвердження факту перебування на лікарняному може надати роботодавцю Витяг з Електронного реєстру листків непрацездатності, який можна отримати в електронному вигляді засобами вебпорталу Пенсійного фонду або в паперовому вигляді, звернувшись до найближчого сервісного центру ПФУ.

Для отримання електронного Витягу з Електронного реєстру листків непрацездатностізастрахованій особі необхідно авторизуватися в особистому кабінеті на порталі ПФУ https://portal.pfu.gov.ua(вхід до системи за допомогою КЕП або системи GOV.ID).

Після цього потрібно обрати підменю «Запит на отримання електронних документів» та в розділі «Тип звернення» з випадаючого списку обрати «Витяг з ЕРЛН».

Отримати сформований Витяг можливо в розділі «Мої звернення», з можливістю подальшого збереження витягу у форматі PDF та друку, і передачі роботодавцю для опрацювання і нарахування допомоги.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь