Рукшинська сільська об'єднана територіальна громада

Чернівецька область, Дністровський район

З 1 ГРУДНЯ РОЗМІР МІНІМАЛЬНОЇ ПЕНСІЙНОЇ ВИПЛАТИ ЗРІС ДО 2500 ГРН

Дата: 29.11.2022 10:44
Кількість переглядів: 128

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів №963 від 15.09.2021“Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб у 2022 році та в подальшому”, з 01.12.2022 збільшено мінімальну пенсійну виплату для осіб, які не працюють та не досягли 70-річного віку.

 

За наявності у таких громадян страхового стажу не менше 30 років у жінок та 35 років у чоловіків гарантований розмір пенсійної виплати становить 2500 грн. За меншої тривалості стажу розмір мінімальної пенсійної виплати обчислюється пропорційно до наявного стажу, виходячи з розміру 2500 грн.

 

В Чернівецькій області з 1 грудня перераховано пенсії 36 тисячам пенсіонерів, середній розмір підвищення склав 62,37 грн.

 

Для осіб, які на цей час значаться працюючими, зазначений мінімальний розмір пенсійної виплати встановлюватиметься з дати звільнення з роботи/припинення діяльності, пов’язаної з отриманням доходу.

 

Нагадуємо, що про факти працевлаштування, звільнення з роботи, початку чи припинення діяльності, пов'язаної з отриманням доходу, необхідно своєчасно повідомляти органи Пенсійного фонду шляхом подання відповідної заяви.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь