Рукшинська сільська об'єднана територіальна громада

Чернівецька область, Дністровський район

ПРО ГРУДНЕВИЙ ПЕРЕРАХУНОК ПЕНСІЙ ПОІНФОРМУВАЛИ ПРЕДСТАВНИКІВ ЗАСОБІВ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ

Дата: 09.11.2022 17:01
Кількість переглядів: 161

Коментар з приводу грудневого перерахунку пенсій надала начальник управління пенсійного забезпечення, надання житлових субсидій і пільг Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Яна КОРДУБАН.

Повідомила про здійснення органами Пенсійного фонду підготовчих робіт для проведення перерахунку пенсійних виплат у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, який з 1 грудня становитиме 2093 грн.  Зазначила, що зростуть розміри мінімальної та максимальної пенсій, складові пенсійної виплати, які обчислюються з розміру прожиткового мінімуму.   

Назвавши головні чинники, які є визначальними при обчисленні пенсійної виплати, зауважила, що її розмір залежить як від тривалості стажу, так і від величини заробітної плати, яку людина отримувала впродовж трудової діяльності.

Поінформувала, що з 1 грудня особам віком до 70 років, страховий стаж яких становить не менше 35 років для чоловіків і 30 років для жінок, які отримують пенсію відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" і не працюють, мінімальна пенсійна виплата буде встановлена на рівні 2500 гривень.  Пенсіонерам з меншим страховим стажем розмір пенсійної виплати визначатиметься пропорційно наявному страховому стажу виходячи з розміру 2500 грн.

Повідомила, що середній розмір пенсії за жовтень 2022 року в Чернівецькій області зріс порівняно з аналогічним періодом минулого року на 17% та становить наразі 3707, 37 грн.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь