Рукшинська сільська об'єднана територіальна громада

Чернівецька область, Дністровський район

ЗАБОРОНА СПАЛЮВАННЯ СУХОЇ ТРАВИ

Дата: 18.10.2022 12:56
Кількість переглядів: 338

Із настанням осені та початком робіт на присадибних ділянках природні пожежі стають для навколишнього середовища справжнім лихом.  Суха трава швидко і легко загоряється від сірника, цигарки.

Мешканці приватних житлових будинків та дач активно починають наводити лад у домогосподарствах, спалюючи гілки, суху траву та різний непотріб. Дуже часто вогонь виходить з-під контролю людини. Такі пожежі швидко поширюються, особливо у вітряні дні. Зупинити вогонь, що набрав сили, буває дуже непросто.

Останні роки пожежі сухої трави в нашій області та і взагалі по Україні значно почастішали. Проте, впродовж цього сезону трав'яні пожежі мають масовий характер, охоплюють великі площі і дуже швидко поширюються. Здавалося б обізнаність багатьох громадян з правилами пожежної безпеки повинна попереджувати такого роду випадки, але практика доводить протилежне. Практично всі трав'яні пожежі відбуваються з вини людини. Частіше причиною трав'яних пожеж стають хуліганські дії або проста необережність: залишене без нагляду вогнище, кинутий недопалок.

У зв’язку з цим Дністровський районний відділ Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області  закликає  Вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на полях, присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь