Рукшинська сільська об'єднана територіальна громада

Чернівецька область, Дністровський район

РОЗМІРИ ПЕНСІЙ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ

Дата: 12.10.2022 17:11
Кількість переглядів: 157

Пенсії за вислугу років військовослужбовцям призначаються в таких розмірах:

  • за вислугу 20 років – 50%; а звільненим у відставку за віком або за станом здоров’я, особам, звільненим зі служби в поліції на підставі пунктів 2, 3 частини першої статті 77 Закону України «Про Національну поліцію», звільненим зі служби у Службі судової охорони та звільненим зі служби у Національному антикорупційному бюро України за віком чи через хворобу – 55% відповідних сум грошового забезпечення (стаття 43). Крім того, за кожний рік вислуги понад 20 років передбачена доплата у розмірі 3% відповідних сум грошового забезпечення;
  • за наявності страхового стажу 25 років і більше, з яких не менше 12 календарних років і 6 місяців становить військова служба, служба в органах внутрішніх справ, поліції, Національному антикорупційному бюро України, Службі судової охорони, державній пожежній охороні, Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України, органах і підрозділах цивільного захисту, податковій міліції, Бюро економічної безпеки України чи Державній кримінально-виконавчій службі України (пункт «б» статті 12): за страховий стаж 25 років – 50% і за кожний повний рік стажу понад 25 років – 1% відповідних сум грошового забезпечення (стаття 43).

Максимальний розмір пенсії, обчислений відповідно до статті 43, не повинен перевищувати 70% відповідних сум грошового забезпечення, а тим, хто під час проходження служби брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і належить до категорії 1 - 100%, до категорії 2 - 95%.

Мінімальний розмір пенсії за вислугу років встановлюється у розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного Законом «Про Державний бюджет України  на відповідний рік, що з 01.07.2022 становить  2027,00 грн.

Разом з тим, розміри пенсії відповідно до рішення Уряду від 14.07.2021 №713 «Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб» з 01.07.2021 не можуть бути меншими 3854 грн.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь