Рукшинська сільська об'єднана територіальна громада

Чернівецька область, Дністровський район

ПРО ПЕНСІЇ СІМ’ЯМ ЗАГИБЛИХ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ

Дата: 16.09.2022 16:55
Кількість переглядів: 156

         Пенсія в разі втрати годувальника за померлого/загиблого військовослужбовця, відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”, призначається за обставин, якщо годувальник помер/загинув або в період проходження служби, або не пізніше 3-х місяців після звільнення зі служби, або пізніше цього строку, але внаслідок поранення, контузії, каліцтва чи захворювання, одержаних у період проходження служби.

         Такі пенсії виплачуються членам сім’ей померлих/загиблих військовослужбовців, людей, які перебували на службі в органах внутрішніх справ, Національної поліції, пожежної охорони, Національного антикорупційного бюро, служби судової охорони, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державної кримінально-виконавчої служби та інших представників силових підрозділів, які відповідно до Закону мають право на таку пенсію.

           Право на пенсію в разі втрати годувальника мають непрацездатні члени сімей, які перебували на їхньому утриманні. При цьому дітям пенсія в разі втрати годувальника призначається незалежно від факту їх перебування на його утриманні (тобто чи проживали разом, чи отримували від годувальника мінімально необхідні матеріальні засоби для життя та виховання).

 

РОЗМІР ПЕНСІЇ У РАЗІ ВТРАТИ ГОДУВАЛЬНИКА-ЗАГИБЛОГО ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯ ЛЕЖИТЬ ВІД ПРИЧИНИ ЙОГО СМЕРТІ

 

Розмір пенсії у разі втрати годувальника-загиблого військовослужбовця залежить від причини його смерті. Зокрема,  у разі втрати годувальника непрацездатним членам його сім'ї призначається пенсія у таких розмірах:

 

- 70% грошового забезпечення померлого/загиблого годувальника на кожного непрацездатного члена сімї – батькам, дружині (чоловікові) або іншому непрацездатному члену сімї померлого/загиблого годувальника, якщо право на пенсію має один непрацездатний член сім’ї;

- 50% грошового забезпечення померлого/загиблого годувальника на кожного непрацездатного члена сім’ї,  якщо право на пенсію мають двоє і більше непрацездатних членів сім’ї (крім батьків, дружини (чоловіка)).

- 30%  грошового забезпечення годувальника, якщо він помер/загинув внаслідок нещасного випадку, не пов’язанного з виконанням обов’язків військової служби.

 

Заява про призначення пенсії подається до уповноважених органів силових структур (міністерств або відомств), в яких військовослужбовець проходив службу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь